Επίσκεψη του επικεφαλής της Google στη Βόρεια Κορέα

0

Ο επικεφαλής της Google, Eric Schmidt, πρόκειται να πραγματοποιήσει επίσκεψη στη Βόρεια Κορέα, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο ανθρωπιστικής αποστολής που οργανώνεται από τον πρώην κυβερνήτη του New Mexico, Bill Richardson.

Πρόκειται για το πρώτο ταξίδι στελέχους της αμερικανικής εταιρείας στη χώρα, η οποία βρίσκεται στο περιθώριο της διαδικτυακής ανάπτυξης και έχει υιοθετήσει την πιο αυστηρή νομοθεσία για θέματα διαδικτύου παγκοσμίως. Ο Kim Jong-un, Πρόεδρος της Β. Κορέας, στην πρωτοχρονιάτικη ομιλία του, επισήμανε την ανάγκη για βιομηχανική και τεχνολογική επανάσταση. Ο ίδιος προωθεί μάλιστα τη χρήση των νέων τεχνολογιών καθώς θεωρεί ότι θα λειτουργήσουν ως μοχλός οικονομικής ανάπτυξης για τη μέχρι σήμερα αναπτυσσόμενη χώρα. Παρ’ όλα αυτά, η ελεύθερη πρόσβαση όλων των πολιτών στο διαδίκτυο δε βρίσκεται στα άμεσα κυβερνητικά σχέδια.

Συνεπώς, θεωρείται εξαιρετικά απίθανο η Google να προωθήσει άμεσα την δημιουργία μιας τοπικής θυγατρικής εταιρείας. Να επισημανθεί ότι η Β. Κορέα έχει διακόψει τις διπλωματικές σχέσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και δεν υπάρχει συνεργασία μεταξύ τους σε επιχειρηματικό επίπεδο μετά την αμερικανική επιβολή απαγόρευσης εισαγωγής προϊόντων από την ασιατική χώρα.

Σχόλια