Επιχειρήσεις στο πλευρό της Κομισιόν στον αγώνα κατά της Microsoft

0

Με αίτημά τους προς το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, αρκετές εταιρίες που εξειδικεύονται σε τεχνολογικά θέματα, δηλώνουν την επιθυμία τους να σταθούν στο πλευρό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το ερχόμενο φθινόπωρο, οπότε και θα εκδικαστεί η προσφυγή της Microsoft κατά των κυρώσεων που της επιβλήθηκαν από την Κομισιόν τον Μάρτιο του 2004. Εφόσον το δικαστήριο κάνει δεκτό το αίτημα των εταιριών, μεταξύ των οποίων είναι η Real Networks, η Nokia και η Oracle, θα αποκτήσουν πρόσβαση στη δικογραφία και θα έχουν το δικαίωμα να παρέμβουν στη δίκη.

Τα μέτρα της Κομισιόν κατά της Microsoft που της επιβλήθηκαν για αθέμιτο ανταγωνισμό, περιλαμβάνουν πρόστιμο που ξεπερνά τα 600 εκατομμύρια δολάρια και την υποχρέωση να αφαιρέσει από τα Windows το πρόγραμμα πολυμέσων Media Player. Επίσης, η εταιρία υποχρεούται να αποκαλύψει ορισμένους κώδικες που αφορούν τη λειτουργία των Windows στους ανταγωνιστές της, ώστε τα προγράμματά τους να λειτουργούν αρμονικά με τα συστήματα της Microsoft.

Πάντως, η Microsoft δήλωσε μέσω του εκπροσώπου της ότι το αίτημα των εταιριών δεν της προκάλεσε ούτε έκπληξη, ούτε ανησυχία.

Σχόλια