Επιχείρηση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

0

Στο οριστικό κλείσιμο της υπηρεσίας gamato.info και στη σύλληψη των διαχειριστών του οδήγησε ευρεία επιχείρηση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε Αθήνα, Λάρισα, Πέλλα και Θεσσαλονίκη. Από τον συγκεκριμένο ιστότοπο οι χρήστες μπορούσαν να κατεβάζουν πειρατικά αρχεία.
Σύμφωνα με το επίσημο ανακοινωθέν της αστυνομίας, μετά την επιχείρηση σχηματίστηκαν δικογραφίες για 11 Έλληνες για παράβαση του Νόμου περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας. «Η εν λόγω ιστοσελίδα είχε 850.000 μέλη και δεχόταν καθημερινά 16.000.000 επισκέψεις όπου ήταν το δημοφιλέστερο Ελληνικό site παράνομου διαμοιρασμού Κινηματογραφικών Ταινιών, Μουσικών κομματιών, Λογισμικού, Παιχνιδιών κ.α. με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη οικονομική ζημιά στις εταιρείες εμπορίας αυτών παράλληλα με την φοροδιαφυγή» αναφέρει ανακοίνωση της Αστυνομίας.
Η σχετική έρευνα ξεκίνησε κατόπιν μήνυσης που υπέβαλε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Αθηνών η Εταιρείας Προστασίας Οπτικοακουστικών Έργων (ΕΠΟE), καταγγέλλοντας τη διακίνηση πειρατικών ταινιών, τραγουδιών και βιντεοπαιχνιδιών.

Σχόλια