Έρευνα για τη χρήση υπηρεσιών κοινωνικής δικτύωσης

0

Το Πεντάγωνο πραγματοποιεί έρευνα σχετική με τις ιστοσελίδες και τα εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης για να διαπιστώσει κατά πόσο υπηρεσίες, όπως το Twitter και το MySpace, θα μπορούσαν να εφαρμοστούν στον αμερικανικό στρατό.

Τα αποτελέσματα και οι συστάσεις της έρευνας θα ανακοινωθούν στα τέλη του Σεπτεμβρίου ή στις αρχές του Οκτωβρίου. Τη διενέργεια της έρευνας ζήτησε ο υφυπουργός Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών, Γουίλιαμ Τζέι Λιν.

Εκπρόσωπος του Πενταγώνου διευκρίνισε ότι δεν υφίσταται ζήτημα απαγόρευσης της χρήσης των ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης κατά τη διάρκεια διεξαγωγής της έρευνας.

“Χρειάζεται να εξετάσουμε τόσο το θέμα της ασφάλειας όσο και των δυνατοτήτων αυτών των ιστοσελίδων”, υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η χρήση υπηρεσιών όπως του Twitter, του Facebook και του Myspace από κυβερνητικούς υπολογιστές έχει απαγορευθεί εδώ και καιρό στο σώμα των πεζοναυτών.

Ωστόσο, πρόσφατη οδηγία επιτρέπει την πλοήγηση σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης μόνο στους Αμερικανούς πεζοναύτες που ασχολούνται με τις δημόσιες σχέσεις.

Σχόλια