Έρευνα για τους ανεπιθύμητους ιστότοπους που επισκέπτονται τα παιδιά

0

Έρευνα της εταιρείας Kaspersky Lab, αναδεικνύει τους ιστότοπους με ανεπιθύμητο περιεχόμενο που επισκέπτονται πιο συχνά τα παιδιά στην Ελλάδα, αλλά και παγκοσμίως.

Ειδικότερα, στην έρευνα αναλύονται δέκα άξονες ανεπιθύμητου διαδικτυακού περιεχομένου: το πορνογραφικό/αισθησιακό περιεχόμενο, το παράνομο λογισμικό, τα ναρκωτικά, η βία, το υβριστικό περιεχόμενο, τα όπλα, ο τζόγος, οι ανώνυμοι proxy servers, τα συστήματα πληρωμών και τα online παιχνίδια.

Την πρώτη θέση σε επισκεψιμότητα στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό, κατέχουν με διαφορά ιστοσελίδες της κατηγορίας «πορνογραφικό/αισθησιακό υλικό», σύμφωνα με τις ειδοποιήσεις που προέρχονται από τη μονάδα Γονικού Ελέγχου (Parental Control) της Kaspersky Lab.

Τα υψηλότερα ποσοστά επισκέψεων σε σελίδες πορνογραφικού/αισθησιακού περιεχομένου καταγράφηκαν στην Ιαπωνία (74,9%) και στη Γαλλία (68,9%), ενώ στην τρίτη θέση βρέθηκε το Μεξικό (56,3%). Οι ιστοσελίδες στην κατηγορία «βία» δέχονται πιο συχνά επισκέψεις από το Μεξικό (8,6%), τις ΗΠΑ (7%) και από την Ευρώπη, κυρίως από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ισπανία (4,8%).

Στην Κίνα, μεγαλύτερη επισκεψιμότητα σημειώνει η κατηγορία του παράνομου λογισμικού (69,4%) ωστόσο, οι ιστοσελίδες αυτής της κατηγορίας δεν προσφέρουν απλώς παράνομο λογισμικό, αλλά συχνά το προωθούν στους υπολογιστές πιθανών θυμάτων, με στόχο την πιθανή απόσπαση προσωπικών στοιχείων ή κωδικών τους.

Σε σχέση με την Ελλάδα, πρώτη στην ανεπιθύμητη αναζήτηση στο διαδίκτυο έρχεται η πορνογραφία (50%), το 23% των παιδιών επισκέπτεται ιστοσελίδες με online παιχνίδια, ενώ 5% «συχνάζει» σε ιστότοπους που σχετίζονται με τον τζόγο, το παράνομο λογισμικό αλλά και σε ιστοσελίδες με υβριστικό περιεχόμενο.
 

Σχόλια