Έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τη διαρροή 70 εκ. προσωπικών στοιχείων Ελλήνων πολιτών

0

Μια από τις μεγαλύτερες υποθέσεις υποκλοπής προσωπικών δεδομένων Ελλήνων πολιτών ερευνά η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος καθώς εταιρεία συμβούλων επιχειρήσεων κατείχε, επεξεργαζόταν και διέθετε παράνομα προς πώληση περισσότερα από 67 εκ. στοιχεία Ελλήνων πολιτών.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί με τη συνδρομή κλιμακίου της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα πραγματοποίησαν έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας διαπιστώθηκε ότι στα ψηφιακά αρχεία της εταιρείας υπήρχαν περισσότερες από 67 εκ. εγγραφές φυσικών και νομικών προσώπων καθώς και καταχωρήσεις προσωπικών και φορολογικών δεδομένων. Οι αστυνομικοί της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικής Εγκλήματος προχώρησαν στη σύλληψη του Γενικού Διευθυντή της εταιρείας ενώ αναζητούνται ο Πρόεδρος και ο υπεύθυνος Πληροφορικής.

Να αναφερθεί ότι σε βάρος τους έχει σχηματισθεί ποινική δικογραφία για παραβίαση των διατάξεων της νομοθεσίας για την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Τέλος, σημειώνεται ότι ο συλληφθείς Γενικός Διευθυντής της εταιρείας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούν επιπλέον καταδικαστικές αποφάσεις για φορολογικές παραβάσεις, θα οδηγηθεί σήμερα ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ παράλληλα ερευνάται η προέλευση αλλά και η περαιτέρω διαχείριση των συγκεκριμένων δεδομένων.

Σχόλια