Έρευνα της Κομισιόν για την πολιτική της Samsung

0

Η Επιτροπή εξετάζει κατά πόσον τα διπλώματα χρησιμοποιήθηκαν από την εταιρεία εσκεμμένα με σκοπό νόθευσης του εμπορικού ανταγωνισμού στην αγορά κινητών τηλεφώνων, εντός της Ευρωζώνης.

 Ειδικότερα, η Επιτροπή ζητά να μάθει αν η Samsung συμμορφώθηκε με την υποχρέωση παροχής άδειας χρήσης της πατενταρισμένης τεχνολογίας σε τρίτες ανταγωνιστικές εταιρείες. Η έρευνα δηλαδή εστιάζει στις συμφωνίες FRAND, που ορίζουν ότι μία εταιρεία οφείλει να παρέχει με δίκαιους όρους άδειες χρήσης μιας τεχνολογίας που της ανήκει και την οποία έχουν ανάγκη οι επιχειρήσεις του ίδιου τομέα για να παράγουν προϊόντα. Οι δίκαιοι όροι ερμηνεύονται έτσι ώστε η άδεια χρήσης να παρέχεται με εύλογο αντίτιμο και σε όλους τους ανταγωνιστές.

«Το 1998 η εταιρεία είχε δεσμευθεί ενώπιον του European Telecommunications Standards Institute να σέβεται τους όρους FRAND. Όμως, το 2011 ζήτησε δικαστική προστασία σε διάφορα κράτη της ΕΕ για δήθεν προσβολές των πνευματικών της δικαιωμάτων από ανταγωνιστικές επιχειρήσεις που χρησιμοποιούσαν τεχνολογία που είναι απαραίτητη σε κάθε τηλεφωνική συσκευή», ανέφερε εκπρόσωπος της Επιτροπής σχετικά με την έρευνα.

Η Samsung δήλωσε μέσω του επίσημου εκπροσώπου της ότι δεν έχει ειδοποιηθεί για καμία έρευνα της Επιτροπής. «Η Samsung Electronics δεν έχει λάβει καμία επίσημη ειδοποίηση και δεν είναι σε θέση να τοποθετηθεί αυτή τη στιγμή», τόνισε.

 

Σχόλια