Ερευνητές παροτρύνουν την αστυνομία να αξιοποιήσει τα social media

0

Αυτό τουλάχιστον ήταν το πόρισμα έρευνας της οργάνωσης Composite (Comparative Police Studies In The EU), η οποία πραγματοποιήθηκε με την συμμετοχή αστυνομικών υπαλλήλων από 13 ευρωπαϊκά κράτη, όπως η Βρετανία , το Βέλγιο και η Γερμανία. Οι ερευνητές παρατήρησαν κατ’ αρχήν ότι το έργο της αστυνομίας αποτελεί, όχι σπάνια, αντικείμενο σχολιασμού στα social media,είτε η συζήτηση αφορά στην γενικότερη δράση της είτε σε επιμέρους γεγονότα.

Στις χώρες, όπου οι αστυνομικές υπηρεσίες δεν ήταν τόσο ενεργές στα κοινωνικά δίκτυα, το ενδιαφέρον του κοινού διοχετευόταν συχνά σε ανεπίσημες πηγές, λόγου χάρη ανεπίσημες σελίδες στο Facebook. Με το σκεπτικό αυτό οι ερευνητές επεσήμαναν την ανάγκη η αστυνομία να κινητοποιηθεί και να αξιοποιήσει τη διαδικτυακή παρουσία της ως μέσο προσέγγισης με τους πολίτες, ιδίως δε με τις νέες ηλικίες.

«Τα κοινωνικά δίκτυα όχι απλά απαιτούν ένα διαφορετικό τόνο, αλλά επιπλέον επιτρέπουν στους αστυνομικούς να επικοινωνούν θετικά νέα, συναισθήματα, τον αστυνομικό τρόπο ζωής και τις εμπειρίες της καθημερινότητας. Κατ’ αποτέλεσμα το κοινό περιγράφει την αστυνομία ως μια ανθρώπινη οργάνωση που εμπνέει εμπιστοσύνη», αναφέρεται στην έκθεση .

Σχόλια