Έσοδα πέντε δισεκατομμυρίων δολαρίων από ηλεκτρονικές απάτες

0

Νέα έρευνα της εταιρείας ασφάλειας ηλεκτρονικών υπολογιστών, Symantec υπολογίζει στα πέντε δισεκατομμύρια δολάρια τα έσοδα από τις απάτες πιστωτικών καρτών μέσω του διαδικτύου.
Οι αριθμοί πιστωτικών καρτών ήταν το πιο δημοφιλές αντικείμενο πώλησης στο ίντερνετ, με αξία που αντιστοιχεί στο 31% της αξίας όλων των αντικειμένων που τίθενται προς πώληση στο διαδίκτυο.
Στη δεύτερη θέση βρίσκονται τα στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών με αξία 20% της αξίας των αντικειμένων που συνήθως διακινούνται σε παράνομα διαδικτυακά κανάλια συζητήσεων.
Η Symantec επεσήμανε ότι είναι πολύ πιθανό πολλές από τις κάρτες που τέθηκαν προς πώληση να είχαν ήδη ακυρωθεί και πολλοί τραπεζικοί λογαριασμοί να ήταν ήδη κλειστοί.
“Τα στοιχεία είναι ενδεικτικά της αξίας αυτής της υπόγειας οικονομίας και της εν δυνάμει ανάπτυξης αυτής της αγοράς”, αναφέρει η έρευνα της εταιρείας.
Σύμφωνα με την Symantec οι απάτες με τις πιστωτικές κάρτες είναι από τις πλέον δημοφιλείς, διότι η απόκτηση των καρτών έχει αποδειχθεί εξαιρετικά εύκολη.
Οι κυριότερες μέθοδοι που χρησιμοποιούνται για την κλοπή πληροφοριών πιστωτικών καρτών είναι οι επιθέσεις σε βάσεις δεδομένων και το phishing.