Έσπασε το σύστημα προστασία της iTunes

0

Νεοσυσταθείσα εταιρεία, της οποίας συνιδρυτής είναι ο Νορβηγός περιβόητος χάκερ με το ψευδώνυμο «DVD Jon», εγκαινίασε μια νέα υπηρεσία, η οποία δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα να αντιγράφουν και να χρησιμοποιούν τα κατοχυρωμένα με πνευματικά δικαιώματα μουσικά αρχεία iTunes της Apple σε άλλες συσκευές.

Η εταιρεία με έδρα το Σαν Φρανσίσκο, doubleTwist, διευκολύνει τους καταναλωτές στο να ανταλλάσσουν μουσικά αρχεία, φωτογραφίες και βίντεο κλιπ μέσω υπολογιστών, ορισμένων κινητών και κονσόλων παιχνιδιών.

Το λογισμικό, που δημιουργήθηκε με τεχνικές αντίστροφης μηχανικής επιτρέπει σε άλλες εταιρείες «να προσφέρουν περιεχόμενο [μουσική ή και ταινίες] για το iPod» δήλωσε στο Reuters η Μονίκ Φαράντζος, διευθύνων σύμβουλος της doubleTwist.

Δήλωσε επίσης στο Associated Press ότι μια εταιρεία που δεν κατονομάζεται θα αγοράσει άδεια χρήσης για το λογισμικό του Νορβηγού πρώην χάκερ, έτσι ώστε τα κλειδωμένα τραγούδια της να παίζουν στο iPod.

Αρχικώς το λογισμικό της doubleTwist μπορεί να μοιράζεται αρχεία με την κονσόλα PSP της Sony, το μοντέλο N-series της Nokia, με το λογισμικό Windows Mobile για τα έξυπνα κινητά.

Σύμφωνα με την εταιρεία έως και 100 τραγούδια μπορούν να αντιγραφούν μέσα σε μισή ώρα με μια μικρή αλλοίωση στην ποιότητα του ήχου.

Σχόλια