Έτοιμο για δοκιμή το Μόρο της Microsoft

0

Έτοιμο για να τεθεί σε δοκιμή είναι το νέο λογισμικό προστασίας από ιούς και spyware της Microsoft, το οποίο θα διατίθεται δωρεάν, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Οι εταιρείες που ειδικεύονται στην ασφάλεια υπολογιστών δεν αισθάνονται ότι απειλούνται, δεδομένου μάλιστα ότι το προηγούμενο άνοιγμα της Microsoft στην αγορά είχε αποτύχει.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς το νέο πρόγραμμα βασικής προστασίας, με την κωδική ονομασία Morro (παίρνει το όνομά του από την παραλία Μόρο του Σάο Πάολο) θα είναι «σύντομα» διαθέσιμο σε δοκιμαστική μορφή.

Πριν από τρία χρόνια, η Microsoft επιχείρησε ανεπιτυχώς να εισέλθει στην αγορά ασφάλειας υπολογιστών με το Live One Care.

Η εταιρεία ανακοίνωσε το Νοέμβριο ότι εγκαταλείπει το προϊόν με την προοπτική να το αντικαταστήσει με το Morro εντός του 2009.

Αναλυτές και επενδυτές περιμένουν τώρα να δουν τα χαρακτηριστικά του νέου λογισμικού για να διαπιστώσουν κατά πόσο μπορεί να ανταγωνιστεί ανάλογα δωρεάν προγράμματα βασικής προστασίας που διαθέτουν σήμερα άλλες εταιρείες.

Σχόλια