Ευάλωτο σε επιθέσεις χάκερ το iPhone

0

Ειδικοί σε θέματα ασφάλειας υποστηρίζουν ότι εντόπισαν ελαττώματα στον καινούργιο iPhone της Apple, τα οποία θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν επίδοξοι χάκερ για να αποκτήσουν πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα των κατόχων της συσκευής.
Στο συνέδριο Black Hat στο Λας Βέγκας οι ειδικοί σε θέματα ασφαλείας δήλωσαν ότι οι χρήστες οφείλουν να ενημερωθούν άμεσα και ότι η Apple οφείλει να διορθώσει τα προβλήματα αυτά.
“Είναι τρομακτικό. Δε θα ήθελα κάποιος να είναι σε θέση να αναλάβει τον έλεγχο του iPhone μου”, δήλωσε σε συνέντευξη ο αναλυτής Τσάρλι Μίλερ της εταιρείας “Ανεξάρτητοι Αξιολογητές Ασφάλειας”.
Ο Μίλερ και ο Κόλιν Μούλινερ από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο του Βερολίνου δήλωσαν ότι ανακάλυψαν επίσης μία μέθοδο, η οποία επιτρέπει στους χάκερ με ευκολία να αποσυνδέσουν τον χρήστη ενός iPhone από τον πάροχό του.
Πρόσθεσαν ότι με τη μέθοδο αυτή οι χάκερ μπορούν να εμποδίσουν το χρήστη να πραγματοποιεί κλήσεις, να έχει πρόσβαση στο ίντερνετ και να ανταλλάσσει γραπτά μηνύματα.
Σύμφωνα με τους ειδικούς σε θέματα ασφαλείας, οι χάκερ θα μπορούν το πολύ μέσα σε δύο εβδομάδες να σπάσουν το λογισμικό σύστημα του iPhone.

Σχόλια