Ευάλωτο το λογισμικό της Adobe Systems

0

Η εταιρεία Adobe Systems Inc, της οποίας το λογισμικό χρησιμοποιείται από εκατομμύρια ανθρώπους για την ανάγνωση αρχείων στο διαδίκτυο, ανακοίνωσε ότι ορισμένα από τα προγράμματά της είναι ελαττωματικά με αποτέλεσμα να καθιστούν τον υπολογιστή ευάλωτο σε επιθέσεις.
Στις 5 Οκτωβρίου, η Adobe ανακοίνωσε στην ιστοσελίδα της ότι εν αγνοία της εταιρείας, το λογισμικό του Adobe reader και Acrobat έχει κάποιες ατέλειες, οι οποίες επιτρέπουν την είσοδο κακόβουλων προγραμμάτων στον υπολογιστή χωρίς να έχει καμία απολύτως επίγνωση για αυτό ο χρήστης.
Τα εν λόγω κακόβουλα προγράμματα μπορούν να αναλάβουν τον έλεγχο του υπολογιστή, να κλέψουν προσωπικά δεδομένα, να στείλουν δεκάδες χιλιάδες ανεπιθύμητα ηλεκτρονικά μηνύματα ή να διεισδύσουν σε κυβερνητικά συστήματα υπολογιστών.
Η Adobe διευκρίνισε ότι οι προαναφερθείσες ατέλειες στο λογισμικό φαίνεται να επηρεάζουν το λειτουργικό σύστημα των Windows XP της Microsoft και το πρόγραμμα πλοήγησης στο ίντερνετ Explorer 7.
Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι καταβάλλει προσπάθειες για την επιδιόρθωση του προβλήματος αλλά δεν πιστεύει ότι θα έχει βρεθεί μια λύση νωρίτερα από τα τέλη του Οκτωβρίου.
Ορισμένοι αναλυτές κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου λέγοντας ότι η Adobe δίνει «άπλετο χρόνο» στους χάκερ για δράση.

Σχόλια