Ευρωβουλευτές κατά της Nokia Siemens για υπηρεσίες παρακολούθησης στο Ιράν

0

Σφοδρή κριτική εξαπέλυσαν, με ψήφισμά τους, τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κατά της εταιρείας τηλεπικοινωνιών Nokia Siemens Networks για την παροχή στο Ιράν “τεχνολογίας παρακολουθήσεων”.
Στο κείμενο που ψήφισαν οι Ευρωβουλευτές επισημαίνεται πως το λογισμικό που πωλήθηκε στην Τεχεράνη διευκόλυνε τον εντοπισμό και τις συλλήψεις αντικαθεστωτικών στο Ιράν. Από την πλευρά της, η Nokia Siemens, απάντησε πως είναι λάθος να κατηγορείται για την παροχή τεχνολογίας λογοκρισίας, διαβεβαίωσε πως το λογισμικό δε χρησιμοποιείται για παρακολούθηση και περιορισμό στη χρήση του διαδικτύου και τόνισε πως οι υπηρεσίες που παρέσχε στην Τεχεράνη είναι νόμιμες. Επιπλέον, η εταιρεία, που πρόσθεσε ότι η τεχνολογία που αγόρασε το Ιράν είναι παρόμοια εκείνης που χρησιμοποιείται σε Ευρωπαϊκή Ένωση και ΗΠΑ, δεσμεύτηκε να δώσει ό,τι στοιχεία και διευκρινίσεις της ζητηθούν από την Ευρωβουλή.
Στο ψήφισμά τους, οι Ευρωβουλευτές ζητούν την απαγόρευση εξαγωγής τέτοιων και συναφών τεχνολογικών προϊόντων σε “κυβερνήσεις και χώρες όπως το Ιράν”.

Σχόλια