Ευρωκοινοβούλιο: “Ακίνδυνα” τα βιντεοπαιχνίδια

0

Τα βιντεοπαιχνίδια τονώνουν την οπτική αντίληψη και τη μνήμη και ενισχύουν τη δημιουργικότητα των παιδιών διαπιστώνει πρόσφατη μελέτη.
Ωστόσο, σε πολλά από τα βιντεοπαιχνίδια που θεωρούνται “”ακατάλληλα για ανηλίκους”” συμμετέχουν άτομα κάτω των 18 ετών.
Ο ευρωβουλευτής Toine Manders ζήτησε την τοποθέτηση ενός “”κόκκινου κουμπιού”” στις κονσόλες, με σκοπό την ενίσχυση του γονικού ελέγχου και τη βελτίωση του συστήματος.
Η μελέτη της κοινοβουλευτικής επιτροπής Εσωτερικής Αγοράς και Προστασίας των Καταναλωτών διαπίστωσε ότι τα βιντεοπαιχνίδια: τονώνουν την οπτική αντίληψη και τη μνήμη των συμμετεχόντων στο παιχνίδι, δεν οδηγούν απαραίτητα σε βίαιη συμπεριφορά βοηθούν ενίοτε τα παιδιά να είναι πιο δημιουργικά και να έχουν ομαδικό πνεύμα. Τα βιντεοπαιχνίδια μπορούν να έχουν ευεργετική επίδραση σε αυτιστικά παιδιά και σε άτομα που έχουν υποστεί τραύματα στον εγκέφαλο ή ακόμη και εγκεφαλικό, καθώς και σε ανθρώπους που παρουσιάζουν μυϊκά προβλήματα.
Ο Toine Manders -εισηγητής έκθεσης σχετικά με την “”προστασία των καταναλωτών, ιδίως των ανηλίκων, όσον αφορά τη χρήση βιντεοπαιχνιδιών”” και μέλος της Ομάδας της Συμμαχίας Φιλελεύθερων και Δημοκρατών για την Ευρώπη- υποστηρίζει ότι “”τα βιντεοπαιχνίδια δεν είναι επικίνδυνα στις περισσότερες περιπτώσεις και είναι σε θέση ακόμη και να συμβάλουν στην ανάπτυξη σημαντικών δεξιοτήτων””.

Σχόλια