Ευχαριστήρια ανακοίνωση της Facebook προς τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

0

Το δημοφιλέστερο κοινωνικό δίκτυο, Facebook, σε μια μακροσκελή ανακοίνωσή του, ευχαριστεί τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τη σύλληψη των δυο χάκερ, που δημιούργησαν τον ιό «Lecpetex», ο οποίος «μόλυνε» χιλιάδες υπολογιστές σε όλο τον κόσμο.

Μετά από μία περιγραφή του κακόβουλου λογισμικού και του τρόπου δράσης των χάκερ, στην ανακοίνωση του Facebook αναφέρεται:
“Το να είμαστε ένα βήμα μπροστά από τις τελευταίες απειλές είναι μια δύσκολη δουλειά και ο Lecpetex ήταν ένα ιδιαίτερα επίμονο, κακόβουλο λογισμικό. Ελπίζουμε ότι αυτό το παράδειγμα θα καταδείξει ότι η συνεργασία μπορεί να είναι χρήσιμη και παραγωγική στο να διακόψουμε τη δράση τέτοιων προγραμμάτων, ιδιαίτερα όταν οι εγκληματίες μεταχειρίζονται κακόβουλα πολλαπλές διαδικτυακές πλατφόρμες για να επιτύχουν τους στόχους τους.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Προϊστάμενο της Ελληνικής Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και τους αστυνομικούς που ενεπλάκησαν στην υπόθεση, για τον επαγγελματισμό που επέδειξαν κατά την διερεύνηση αυτού του κακόβουλου λογισμικού.

Όταν καταπολεμούμε κακόβουλα προγράμματα, όπως ο Lecpetex, μαθαίνουμε περισσότερα για τις τεχνικές κακόβουλου λογισμικού και εφαρμόζουμε αυτή τη γνώση απευθείας στα συστήματα μας, για να βοηθήσουμε τους χρήστες της πλατφόρμας μας να την χρησιμοποιούν ασφαλέστερα και με μεγαλύτερη προστασία.”

www.facebook.com/notes/protect-the-graph/taking-down-the-lecpetex-botnet/1477464749160338