Εξάρθρωση σπείρας ηλεκτρονικού εγκλήματος στις ΗΠΑ

0

Στις συλλήψεις εκατό ατόμων οδήγησε πολύμηνη έρευνα του FBI, στις ΗΠΑ, που κινητοποιήθηκε παρατηρώντας σωρεία περίεργων τραπεζικών συναλλαγών στην Όμαχα.
Σε ανακοίνωσή του, το FBI κάνει λόγο για την εξάρθρωση διεθνούς σπείρας εγκληματιών του Κυβερνοχώρου, που στοχοποιούσαν τραπεζικούς λογαριασμούς αμερικανών από χώρες της Ανατολικής Ευρώπης. Συλλήψεις στο πλαίσιο της ίδιας υπόθεσης έχουν γίνει, σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές στην Ουκρανία και τη Βρετανία. Το FBI κάνει λόγο για μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις κατά του ηλεκτρονικού εγκλήματος που έχουν γίνει ποτέ.
Οι περισσότεροι από τους συλληφθέντες στις Ηνωμένες Πολιτείες κατηγορούνται για συνωμοσία με σκοπό την τέλεση τραπεζικής απάτης και για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.
Η επίθεση στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές με σκοπό την υποκλοπή κωδικών πρόσβασης στα συστήματα ηλεκτρονικών συναλλαγών τραπεζών γινόταν μέσω του ιού Δίας (Zeus), που στη Βρετανία έχει ήδη οδηγήσει σε υπεξαιρέσεις ύψους τουλάχιστον 6 εκατομμυρίων λιρών.

Σχόλια