Εξελίξεις στη δικαστική διαμάχη της Microsoft με την Ευρωπαϊκή Ένωση

0

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δικαστής Μπο Βέστερντορφ που προεδρεύει του Ευρωπαϊκού Πρωτοδικείου και έχει αναλάβει την υπόθεση της αναστολής ή μη των κυρώσεων της Κομισιόν σε βάρος της Microsoft, συγκάλεσε αιφνιδιαστική συνάντηση με τους διαδίκους την Πέμπτη, προκειμένου, όπως αναφέρθηκε, να συζητηθούν «διαδικαστικά θέματα». Ωστόσο, πηγές ανέφεραν ότι ο λόγος της συνάντησής αυτής ήταν η αποχώρηση της ανταγωνίστριας της Microsoft εταιρίας Novell και της Ένωσης Τεχνολογικής και Τηλεπικοινωνιακής Βιομηχανίας (CCIA) από το πλευρό της ΕΕ στις 8 Νοεμβρίου, καθώς ο Βέστερντορφ ήθελε να μάθει λεπτομέρειες αυτής της αποχώρησης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Microsoft πλήρωσε 536 εκατ. δολάρια στη Novell και ένα μικρότερο ποσό, το οποίο δεν έχει διευκρινιστεί, στη CCIA, προκειμένου να αποσυρθούν από την υπόθεση.

Ο Βέστερντορφ αναμένεται μέσα σε λίγες εβδομάδες να αποφασίσει πάνω στο αίτημα της Microsoft να ανασταλούν οι κυρώσεις της Κομισιόν σε βάρος της για αθέμιτο ανταγωνισμό, μέχρι να εκδικαστεί η έφεση της εταιρίας. Μία από τις κυρώσεις αυτές είναι η αφαίρεση του προγράμματος πολυμέσων Media Player από το λειτουργικό πρόγραμμα Windows.

Σχόλια