Εξετάζεται το ενδεχόμενο αναστολής λειτουργίας του LimeWire

0

Αίτημα αναστολής λειτουργίας του LimeWire μέχρι να τακτοποιηθούν εκκρεμότητες που αφορούν στη συμμόρφωσή του προς τη νομοθεσία περί πνευματικής ιδιοκτησίας κατέθεσαν σε ομοσπονδιακό δικαστήριο των ΗΠΑ, οι επικεφαλής της Ένωσης προστασίας πνευματικών δικαιωμάτων επί ηχογραφήσεων. “Είναι προφανές ότι η παράνομη συμπεριφορά που έχει υιοθετήσει το LimeWire εκ προθέσεως θα συνεχιστεί εκτός αν το Δικαστήριο εκδώσει διαταγή παύσης της εν λόγω δραστηριότητας, αναφέρεται στο κείμενο της αίτησης.
Πριν από τρεις εβδομάδες, η εταιρία LimeWire κρίθηκε ένοχη για σωρεία παραβάσεων αναφορικά με το νομοθετικό πλαίσιο που διέπει την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας. Όπως επισημαίνουν οι αιτούντες, η LimeWire, “παρά την πρόσφατη καταδίκη της δεν έκανε τίποτε για να θέσει τέλος στην παράνομη συμπεριφορά της”.
Με την αίτηση, η Ένωση αξιώνει την αναστολή λειτουργίας της ιστοσελίδας, και ζητεί να επιτραπεί η επαναλειτουργία της μόνο εφόσον αποδείξει ότι συμμορφώθηκε προς τη σχετική νομοθεσία.
“Αισθανόμαστε ότι η διακοπή λειτουργίας δεν είναι η καλύτερη αντιμετώπιση. Μπορεί να σημάνει οπισθοδρόμηση στον τομέα της ψηφιακής μουσικής τεχνολογίας που προάγει η LimeWire και αυτό θα έχει αντίκτυπο στη μουσική βιομηχανία συνολικά” αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρία.

Σχόλια