Εξιχνίαση υπόθεσης παιδικής πορνογραφίας

0

Το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής εξιχνίασε μία ακόμη υπόθεση διακίνησης παιδικής πορνογραφίας μέσω ίντερνετ.
Οι αστυνομικοί συνέλαβαν έναν 56χρονο στο Μοσχάτο, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος άλλων δύο ατόμων, 39 και 42 ετών. Όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, είχε γίνει καταγγελία στο Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ότι οι τρεις άνδρες κατείχαν υλικό παιδικής πορνογραφίας στους υπολογιστές τους στο χώρο της εταιρίας στην οποία εργάζονταν, όπου και έγινε έρευνα.
Από την ψηφιακή έρευνα διαπιστώθηκε ότι υπήρχαν αποθηκευμένες φωτογραφίες που περιείχαν υλικό παιδικής πορνογραφίας. Χθες, κλιμάκιο της Αστυνομίας πήρε τους υπολογιστές και ταυτόχρονα ελέγχθηκαν τα σπίτια των κατηγορουμένων.
Κατά τη σωματική έρευνα που έγινε στον 56χρονο βρέθηκε και κατασχέθηκε μικρό αποθηκευτικό μέσο USB το οποίο περιείχε υλικό παιδικής πορνογραφίας, ενώ στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις σκληροί δίσκοι και 16 CD με παρόμοιο υλικό.
Επίσης από τις έρευνες που έγιναν, βρέθηκαν συνολικά τέσσερις σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικού υπολογιστή οι οποίοι ερευνώνται.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε χθες στον εισαγγελέα.

Σχόλια