Παραβίαση πνευματικής ιδιοκτησίας σε Τράπεζα Νομικών Πληροφοριών

0

Από την Δ.Δ.Η.Ε της Ελληνικής Αστυνομίας εξιχνιάστηκε υπόθεση σχετικά με παραβίαση των διατάξεων της νομοθεσίας για την πνευματική ιδιοκτησία, από άτομα που διενεργούσαν τις πράξεις αυτές σε εμπορική κλίμακα, κατά συνήθεια και κατ’ εξακολούθηση.

Ειδικότερα  σύμφωνα με σχετικό Δελτίο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης στην πόλη της Πάτρας δύο ημεδαποί 36 ετών, οι οποίοι είχαν παραβιάσει τους κωδικούς βάσης δεδομένων με νομικό περιεχόμενο..

Οι δύο δράστες, μέσω δικής τους ιστοσελίδας, παρείχαν έναντι αμοιβής, την πρόσβαση στη βάση δεδομένων σε άλλους χρήστες του διαδικτύου, αποκομίζοντας με αυτό τον τρόπο παράνομο οικονομικό όφελος.

Πιο αναλυτικά, η διερεύνηση της συγκεκριμένης υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από μήνυση που κατέθεσε ο πληρεξούσιος Δικηγόρος της ως άνω εταιρείας στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Από τις έρευνες στα ψηφιακά μέσα που βρέθηκαν στις οικίες τους, επιβεβαιώθηκε η παράνομη δράση τους ως διαχειριστών της ιστοσελίδας, ενώ κατασχέθηκαν δύο εσωτερικοί σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικών υπολογιστών. Οι δύο 36χρονοι συνελήφθησαν και με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές. Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακές εξετάσεις.
 

Σχόλια