Facebook: Απενεργοποίηση της επιλογής μη εντοπισμού χρηστών

0

Σε απενεργοποίηση ρύθμισης απορρήτου, βάσει της οποίας επιτρεπόταν στους χρήστες να επιλέγουν το μη εντοπισμό τους, σε περίπτωση που κάποιος πληκτρολογούσε το όνομά τους στη μηχανή αναζήτησης του κοινωνικού δικτύου, θα προχωρήσει το Facebook, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους της εταιρείας, η χρήση της εν λόγω δυνατότητας είναι περιορισμένη (περίπου 10% των χρηστών του Facebook έχουν ενεργοποιημένοι τη συγκεκριμένη ρύθμιση), ενώ προσθέτουν, ότι πρόκειται για κατάλοιπο ξεπερασμένης τεχνολογίας. Άλλωστε, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, ακόμα και με ενεργή τη ρύθμιση αυτή, μέσω των διάφορων ενημερώσεων (notifications) και του υλικού που αναρτάται, καθίστανται «ορατά» ακόμα και ονόματα χρηστών, οι οποίοι έχουν επιλέξει το μη εντοπισμό τους.

Ως εκ τούτου, όλα τα ονόματα των χρηστών του Facebook θα είναι εφεξής «ορατά», ενώ σύμφωνα με το δημοφιλές δίκτυο, οι υπεύθυνοι ασφαλείας θα εξακολουθήσουν να δίνουν βαρύτητα στις υπόλοιπες ρυθμίσεις απορρήτου, όπως σε αυτές που ελέγχουν την προσβασιμότητα των χρηστών στις αναρτήσεις άλλων χρηστών κλπ.

 

Σχόλια