Φόβοι Αμερικανών για τις νέες τεχνολογίες

0

Οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών εκτιμούν ότι οι τρομοκράτες ενδέχεται να στραφούν στη χρήση νέων επικοινωνιακών τεχνολογιών, όπως το πρόγραμμα Twitter, για το σχεδιασμό και την οργάνωση επιθέσεων.

Προσχέδιο έκθεσης του αμερικανικού στρατού, η οποία έχει δημοσιευθεί στο διαδίκτυο, απαριθμεί μια σειρά τεχνολογιών στο ίντερνετ και στην κινητή τηλεφωνία που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν στο μέλλον από τρομοκράτες.
Ένα από τα κεφάλαια της έκθεσης αναφέρεται ειδικά στο πρόγραμμα Twitter. “Το εν λόγω πρόγραμμα χρησιμοποιείται ήδη από κάποιους για τη δημοσίευση και τη στήριξη ακραίων ιδεολογιών και απόψεων. Θεωρητικά οι τρομοκράτες θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν το δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης Twitter ως εργαλείο για την υλοποίηση των σχεδίων τους”.
Η έκθεση, επίσης, υποστηρίζει ότι τα δορυφορικά συστήματα πλοήγησης και τα εργαλεία χαρτογράφησης είναι συνήθη θέματα συζήτησης στα φόρουμ που φέρονται να πρόσκεινται στο δίκτυο της Αλ Κάιντα.
Μία από τις συζητήσεις στο διαδίκτυο λέγεται ότι αφορούσε τη χρήση του συστήματος πλοήγησης του κινητού τηλεφώνου της Nokia ως εργαλείο για “τη διάσχιση συνόρων, απόκρυψη προμηθειών και εξεύρεση στόχων”.

Σχόλια