Φοιτητές αμερικανικών πανεπιστημίων έπεσαν θύματα χάκερ

0

Ομάδα χάκερ με την ονομασία GhostShell δηλώνει ότι είναι υπεύθυνη για τη διαδικτυακή ανάρτηση προσωπικών στοιχείων από εκατοντάδες φοιτητές πανεπιστημίων, όπως το Harvard, το Stanford, το Cornell και το Princeton.

Τα μέλη της απέκτησαν πρόσβαση στα σχετικά δεδομένα παραβιάζοντας τους servers των φοιτητών και έχουν πλέον δημοσιοποιήσει τα ονόματα, τα ονόματα χρήστη, τους κωδικούς πρόσβασης, τις διευθύνσεις και τα τηλέφωνα, 120.000 φοιτητών που έπεσαν θύματα της διαδικτυακής αυτής επίθεσης.

Κάποια από τα δεδομένα αυτά έχουν καταστεί δημόσια ενώ κάποια που περιέχουν ευαίσθητες πληροφορίες των φοιτητών παραμένουν ακόμα στα αρχεία της οργάνωσης. Αναφέρουν μάλιστα χαρακτηριστικά ότι στόχος αυτής της ενέργειας είναι να στρέψουν την προσοχή του κοινού στο επίπεδο της παρεχόμενης ανώτατης εκπαίδευσης στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Να σημειωθεί ότι η ομάδα αυτή είχε απασχολήσει την κοινή γνώμη και τον Αύγουστο, όταν δημοσίευσε ένα μεγάλο όγκο δεδομένων παραβιάζοντας αρχεία τραπεζών, κυβερνητικών υπηρεσιών, συμβουλευτικών εταιρειών και άλλων φορέων ενώ δήλωσε ότι ετοιμάζει δύο ακόμα «χτυπήματα».