Φρένο στην αποκάλυψη της ταυτότητας χρηστών του διαδικτύου που ανταλλάσσουν πειρατικά αρχεία

0

Το Ομοσπονδιακό Εφετείο επικύρωσε πρωτόδικη απόφαση, σύμφωνα με την οποία μεγάλες δισκογραφικές εταιρίες δεν μπορούσαν να υποχρεώσουν τις εταιρίες παροχής Internet να αποκαλύψουν τα στοιχεία 29 συνδρομητών τους που ήταν αναμεμειγμένοι σε υπόθεση ανταλλαγής πειρατικών τραγουδιών μέσα από το διαδίκτυο.

Η πρωτόδικη απόφαση, η οποία εκδόθηκε το 2004, έκρινε ότι οι εταιρίες δεν έχουν επαρκείς αποδείξεις που να στηρίζουν την παραβίαση της νομοθεσίας περί πνευματικής ιδιοκτησίας από τους 29 συνδρομητές, και ως εκ τούτου το δικαστήριο απεφάνθη ότι πρέπει να προστατευθούν τα προσωπικά τους δεδομένα. Το Ομοσπονδιακό Εφετείο ακολούθησε την ίδια γραμμή, ωστόσο αφήνει ανοιχτό το παράθυρο στην ένωση δισκογραφικών εταιριών του Καναδά (CRIA) να καταθέσει νέα αγωγή για την ίδια υπόθεση, εφόσον όμως έχει ουσιαστικές αποδείξεις που να στηρίζει τους ισχυρισμούς τους.

Από την πλευρά της, η CRIA δηλώνει ότι σίγουρα θα καταθέσει νέα αγωγή, έχοντας υπόψη αυτή τη φορά για το τι χρειάζεται να δει το δικαστήριο, προκειμένου να πειστεί για την βασιμότητα της υπόθεσης.

Σχόλια