Φυλάκιση 5 ετών σε δημοσιογράφο για συνεργασία με τους Anonymous

0

Αμερικανός δημοσιογράφος που φέρεται ότι στήριζε την ομάδα χάκερ Anonymous και μάλιστα είχε θεωρηθεί άτυπος εκπρόσωπός της, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 63 μηνών από αμερικανικό δικαστήριο. Η δίκη του Μπάρετ Μπράουν, 33 ετών, έχει κινητοποιήσει τους υπερασπιστές της ελευθερίας του Τύπου παγκοσμίως.

Σε βάρος του Μπράουν είχε ασκηθεί δίωξη, επειδή έδωσε στη δημοσιότητα συνδέσμους προς ιστοσελίδες που περιείχαν πληροφορίες, οι οποίες είχαν κλαπεί από εταιρεία παροχής υπηρεσιών ασφαλείας, που συνεργαζόταν με τον Αμερικανικό Στρατό, την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ και Αστυνομικές Διευθύνσεις, το 2011. Συνελήφθη στο σπίτι του στο Ντάλας το 2012, κατά τη διάρκεια διαδικτυακής συνομιλίας με αναρτήσεις στο Twitter και στο Youtube, όπου απειλούσε με εκδίκηση εναντίον ενός πράκτορα του FBI που σχετιζόταν με την έρευνα.

Άλλωστε, σε αντίθεση με τα μέλη των Anonymous που κρύβουν τα πρόσωπα και την ταυτότητά τους, ο Μπράουν έκανε δημόσιες εμφανίσεις εν είδει εκπροσώπου της ομάδας χάκερ.

Ο καταδικασθείς χαρακτήρισε άδικη την καταδίκη του και εξέφρασε τη λύπη του, επειδή η αμερικανική κυβέρνηση τον απειλούσε με κάθειρξη δεκάδων ετών “επειδή αντέγραψε και επικόλλησε έναν σύνδεσμο που ήταν διαθέσιμος σε δημόσιο χώρο, τον οποίο μάλιστα δημοσιοποίησαν και άλλοι δημοσιογράφοι χωρίς να διωχθούν ποινικά”.
 

Σχόλια