Γαλλία: Ψηφιακή επικοινωνία Εργαζομένων – Εργοδοτών μετά τις 6μμ

0

Σύμφωνα με νέα συμφωνία μεταξύ εργατικών συνδικάτων και εργοδοτών της χώρας, οι Γάλλοι εργαζόμενοι δε θα απαντούν σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mails) που σχετίζονται με την εργασία τους, μετά τις έξι το απόγευμα.

Η συμφωνία αφορά επίσης κλήσεις και μηνύματα σχετικά με την εργασία, σε κινητά τηλέφωνα αλλά και τα emails που εμφανίζονται σε smartphones.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Guardian, τα συνδικάτα και οι εργοδότες έχουν καταλήξει σε συμφωνία οι όροι της οποίας απαιτούν από τους εργαζομένους να αγνοούν οτιδήποτε σχετίζεται με την εργασία τους, μετά τις ώρες γραφείου. Η νέα ρύθμιση αφορά τις ώρες από τις έξι το απόγευμα μέχρι τις εννέα το πρωί, την επόμενη ημέρα.

Η συμφωνία θα επηρεάσει περισσότερους από 1 εκατομμύριο ανθρώπους που εργάζονται στους τομείς της τεχνολογίας και όχι μόνο, οι οποίοι βομβαρδίζονται από emails και μηνύματα των προϊσταμένων τους μέχρι τη νύχτα.

Το BBC ανέφερε ότι ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Διευθυντών Γαλλίας ,
Michel de La Force, δήλωσε ότι η ψηφιακή επικοινωνία μετά τις 6 μ.μ. θα επιτρέπεται μόνο σε «εξαιρετικές περιστάσεις».

Η αίσθηση που κυριαρχεί σχετικά με τη ρύθμιση είναι πως η εφαρμογή της στην πράξη θα είναι αρκετά δύσκολη, λόγω της πίεσης που ασκείται στους εργαζομένους, για να είναι πιο αποδοτικοί.

 

Σχόλια