Γαλλία: Έρευνα εναντίον της Apple

0

Για πρακτικές αθέμιτου ανταγωνισμού ελέγχεται η Apple, από τις αρμόδιες γαλλικές αρχές.
Η γαλλική Επιτροπή Ανταγωνισμού διεξήγαγε έρευνα στα γραφεία της εταιρείας στη Γαλλία, καθώς και σε αυτά των διανομέων της.
Η γαλλική Αρχή αρνήθηκε ν’ αποκαλύψει την ταυτότητα των ελεγχόμενων διανομέων, ενώ άγνωστοι παραμένουν και οι ακριβείς λόγοι για τους οποίους διεξάγεται η έρευνα. Υπενθυμίζεται ωστόσο ότι τον Απρίλιο του περασμένου έτους, η μεταπωλήτρια εταιρεία της Apple eBizcuss είχε καταθέσει εναντίον της δημοφιλούς εταιρείας αγωγή σε δικαστήριο του Παρισιού, κατηγορώντας την για κατάχρηση της θέσης της στην αγορά. Παρότι η αγωγή δεν ευδοκίμησε, καθώς η eBizcuss πτώχευσε πριν εκδικαστεί η υπόθεση, σύμφωνα με πρώην εργαζομένους της, η Apple είχε δώσει πολύ αυστηρές οδηγίες στη μεταπωλήτρια εταιρεία, προκειμένου να προωθούνται και να πωλούνται στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό τα προϊόντα Apple στα καταστήματά της, απειλώντας με άρση των ευνοϊκών όρων συνεργασίας σε περίπτωση μη επίτευξης των στόχων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, παρόμοιες καταγγελίες, καθώς και καταγγελίες για αθέμιτη εκπτωτική πολιτική μπορεί να συνιστούν τους λόγους της έρευνας της γαλλικής Επιτροπής Ανταγωνισμού, η οποία όμως δεν έχει προβεί σε καμία περαιτέρω επίσημη δήλω