Γαλλία: Κίνδυνος αποκλεισμού από το διαδίκτυο

0

Νέο σύστημα κατά της πειρατείας σκοπεύει να «πετάξει» από το διαδίκτυο όσους χρήστες στη Γαλλία κατεβάζουν και αποθηκεύουν μουσική και κινηματογραφικές ταινίες παράνομα.
Η τριμερής συμφωνία μεταξύ των παρόχων υπηρεσιών ίντερνετ, της κυβέρνησης και των κατόχων πνευματικών δικαιωμάτων θεωρείται «ευλογία» για τη μουσική βιομηχανία, η οποία εδώ και καιρό έχει ζητήσει τη λήψη παρόμοιων μέτρων.
Βάσει της συμφωνίας οι πάροχοι υπηρεσιών ίντερνετ θα αποστέλλουν προειδοποιητικά μηνύματα στους πελάτες τους, εάν εντοπιστούν να κατεβάζουν παράνομα μουσικά και άλλα αρχεία όπου υπάρχουν πνευματικά δικαιώματα.
Στην περίπτωση που οι χρήστες αγνοήσουν τα προειδοποιητικά μηνύματα των παρόχων, τότε θα αναστέλλεται ή θα τερματίζεται η παροχή ίντερνετ.
Εκ των επικεφαλής της επιτροπής που επεξεργάστηκε τη συμφωνία ήταν ο γενικός διευθυντής του μεγαλύτερου καταστήματος λινικής πώλησης ειδών μουσικής και φιλμ, FNAC.
«Κινδυνεύουμε να δούμε μια πραγματική καταστροφή του πολιτισμού», δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί σε ομιλία του κατά την τελετή επικύρωσης της συμφωνίας.
«Το ίντερνετ δεν πρέπει να μετατραπεί σε μια Άγρια Δύση της υψηλής τεχνολογίας, μια ζώνη παρανομίας όπου οι παραβάτες θα μπορούν να λεηλατούν και να εμπορεύονται μέσα σε ένα περιβάλλον απόλυτης ατιμωρησίας. Και πάνω σε ποιανού τις πλάτες; Των καλλιτεχνών», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Γαλλίας.
Παράλληλα θα συσταθεί μια επιτροπή, η οποία θα αποφασίζει σε ποιους χρήστες και πότε θα αποστέλλονται τα «ηλεκτρονικά προειδοποιητικά μηνύματα». Επικεφαλής της επιτροπής θα είναι ένας δικαστής.

Σχόλια