Γαλλία: Μη αποδεκτή η επιτήρηση με «ηλεκτρονικό βραχιόλι»

0

Το αίτημα τοποθέτησης «ηλεκτρονικού βραχιολιού» στην Μαρίνα Πετρέλα, πρώην μέλος των ιταλικών Ερυθρών Ταξιαρχιών, απέρριψε η γαλλική δικαιοσύνη.

Η εισαγγελία είχε εκτιμήσει ότι αυτός ο ηλεκτρονικός τρόπος επιτήρησης ήταν ένας «αποδεκτός συμβιβασμός» στην κράτηση της Πετρέλα, αλλά σύμφωνα με δικαστικές πηγές το εφετείο των Βερσαλλιών έκρινε ότι το «ηλεκτρονικό βραχιόλι» δεν αποτελούσε «επαρκή εγγύηση» για μια κρατούμενη που έχει ήδη διαφύγει από την ιταλική δικαιοσύνη καταφεύγοντας στη Γαλλία.

Η Μαρίνα Πετρέλα συνελήφθη στις 21 Αυγούστου στην περιοχή του Παρισιού και η έκδοσή της ζητείται από την Ιταλία. Ήταν η τρίτη αίτηση της κρατούμενης για την αποφυλάκισή της.

Σύμφωνα με την ίδια δικαστική πηγή υπάρχει φόβος ότι αν αφεθεί ελεύθερη, θα φύγει γι’ αλλού ώστε να ξεφύγει ξανά από τη δικαιοσύνη.

«Η απόφαση αυτή είναι απαράδεκτη σε ανθρώπινο επίπεδο», είπε η δικηγόρος της Πετρέλα, Ιρέν Τερέλ και συμπλήρωσε, «δεν προτείνονται λύσεις για να αποφασισθεί κατόπιν ότι τεχνικά είναι αδύνατες να εφαρμοστούν».

Όσον αφορά το αίτημα των ιταλικών εισαγγελικών αρχών για έκδοση της Πετρέλα, το οποίο κατατέθηκε αμέσως μετά τη σύλληψή της, το εφετείο των Βερσαλλιών θα αποφανθεί στις 14 Δεκεμβρίου. Η σύλληψη της είχε ήδη αναβληθεί αρκετές φορές.

Η 53χρονη σήμερα Μαρίνα Πετρέλα είχε καταδικαστεί στην Ιταλία το 1992 σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία ενός αστυνομικού επιθεωρητή και τον βαρύ τραυματισμό του οδηγού του αυτοκινήτου του στη Ρώμη το 1981, όπως επίσης και για την απαγωγή ενός εισαγγελέα, για ένοπλη ληστεία και επιθέσεις.

Η Πετρέλα είχε καταφύγει από τα τέλη της δεκαετίας του 1980 στη Γαλλία.

Σχόλια