Γαλλικό Δικαστήριο καταδίκασε την Google για παράβαση του δικαιώματος στο σήμα

0

Γαλλικό Δικαστήριο καταδίκασε την εταιρία Google που διατηρεί την ομώνυμη μηχανή αναζήτησης στο διαδίκτυο, για παράβαση του δικαιώματος στο σήμα της αλυσίδας ξενοδοχείων Le Meridien. Συγκεκριμένα, το δικαστήριο απαγορεύει στην Google να χρησιμοποιεί συνδέσμους – links στις σελίδες αποτελεσμάτων της χρησιμοποιώντας το σήμα του ξενοδοχείου, επειδή στις ίδιες σελίδες που εμφανίζονται οι σύνδεσμοι για το Le Meridien, η Google διαφημίζει ταυτόχρονα και άλλα ανταγωνιστικά ξενοδοχεία.

Η αγωγή κατατέθηκε από την αλυσίδα ξενοδοχείων στις 25 Οκτωβρίου, έπειτα από ανεπιτυχή προσπάθεια για φιλική διευθέτηση της διαφοράς. Σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση, σε περίπτωση που η Google παραβιάσει την απαγόρευση, θα της επιβάλλεται πρόστιμο 194 δολαρίων ημερησίως, ωστόσο η εταιρία είναι αποφασισμένη να ασκήσει έφεση.

Πάντως, στην Αμερική, ανάλογη υπόθεση ανάμεσα στην Google και την ασφαλιστική εταιρία αυτοκινήτων Geico έληξε υπέρ της τελευταίας, με το δικαστήριο να κρίνει ότι δεν τίθεται θέμα παράβασης σήματος.

Σχόλια