Γαλλορωσικό μέτωπο κατά του οικονομικού εγκλήματος στο διαδίκτυο

0

Ρωσία και Γαλλία δεσμεύτηκαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους για την πάταξη του οικονομικού εγκλήματος μέσω του διαδικτύου.
Εκπρόσωποι των αστυνομικών αρχών και εκπρόσωποι εταιρειών από τα δύο κράτη είχαν συνομιλίες στη Μόσχα με στόχο την επίτευξη συμφωνίας για την καλύτερη αντιμετώπιση του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο.
Εκτός από το οικονομικό έγκλημα στο διαδίκτυο, οι σύνεδροι ασχολήθηκαν επίσης με την πάταξη των δικτύων παιδικής πορνογραφίας στο ίντερνετ.
Ο επικεφαλής της γαλλικής αντιπροσωπείας, Κριστιάν Αρούν δήλωσε στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP ότι στόχος του συνεδρίου ήταν «να προσωποποιήσουν την ήδη αυξημένη συνεργασία μεταξύ των δύο κρατών».
Ο Αρούν, επικεφαλής της γαλλικής Κεντρικής Υπηρεσίας κατά του Εγκλήματος στους τομείς της Τεχνολογίας και της Κοινωνίας των Πληροφοριών, διευκρίνισε ότι τέθηκε ως προτεραιότητα η καταπολέμηση του φαινομένου των ανεπιθύμητων ηλεκτρονικών μηνυμάτων (spam) με τα οποία οι απατεώνες αποκτούν πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα των χρηστών.
«Αυτά τα δίκτυα είναι ένας μονόδρομος μεταξύ Ρωσίας και Γαλλίας», είπε ο Κριστιάν Αρούν και συμπλήρωσε, «τα θύματα είναι Γάλλοι, οι δράστες είναι Ρώσοι και μάλιστα καλά οργανωμένοι».
«Είναι πλέον καιρός να καταρριφθεί ο μύθος γύρω από το έγκλημα στον κυβερνοχώρο. Δεν πρόκειται για κάποιους φοιτητές που από το δωμάτιο τους στέλνουν και μολύνουν με ιούς τα κεντρικά γραφεία μεγάλων εταιρειών», κατέληξε ο Αρούν.

Σχόλια