Γερμανία: Θωράκιση των υπηρεσιών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από τους παρόχους

0

Συνεργασία με στόχο την ενίσχυση της ασφάλειας των υπηρεσιών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ανακοίνωσαν οι τρεις μεγαλύτεροι πάροχοι υπηρεσιών πρόσβασης στο διαδίκτυο στη Γερμανία.

Ειδικότερα, ο κολοσσός και πρώην κάτοχος του μονοπωλίου, Deutsche Telekom και οι θυγατρικές της United Internet, Web.de και GMX, αποφάσισαν να προχωρήσουν στην άμεση κρυπτογράφηση όλων των μηνυμάτων που ανταλάσσουν οι συνδρομητές τους. Μάλιστα, εκτός από το περιεχόμενο των μηνυμάτων, θα κρυπτογραφούνται και τα συνημμένα αρχεία, καθώς και τα στοιχεία ταυτότητας του αποστολέα και του χρήστη.
Η ως άνω πρωτοβουλία, που φέρει την ονομασία “email made in Germany” αποτελεί μια προσπάθεια κατευνασμού των ανησυχιών των Γερμανών πολιτών, μετά τις πρόσφατες αποκαλύψεις για το εύρος των αμερικανικών προγραμμάτων παρακολούθησης και την επέκτασή τους και στην Ευρώπη.

Οι τρεις συμμετέχοντες πάροχοι, οι οποίοι καλύπτουν τα 2/3 των λογαριασμών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, δήλωσαν, ότι επιθυμούν να λάβουν μέρος στο πρόγραμμα και οι υπόλοιπες εταιρείες διαδικτύου και συναφών ηλεκτρονικών υπηρεσιών, προκειμένου να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και ανακοίνωσαν, ότι έχουν ήδη ξεκινήσει σχετικές συζητήσεις με τη Google και τη Yahoo!
 

Σχόλια