Γερμανία: Ενδεχόμενο αντικατάστασης των πληροφοριακών συστημάτων του Κοινοβουλίου, λόγω διαδικτυακής επίθεσης

0

Την αντικατάσταση ολόκληρου του πληροφοριακού συστήματος του γερμανικού Κοινοβουλίου ενδέχεται να επιφέρει η διαδικτυακή επίθεση η οποία έλαβε χώρα τον περασμένο μήνα, καθώς η υποκλοπή δεδομένων συνεχίζεται, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.

Σε σχετικό άρθρο του περιοδικού αναφέρεται ότι οι χάκερ εξακολουθούν να λαμβάνουν δεδομένα από τον κεντρικό εξυπηρετητή (server) του Κοινοβουλίου, μέσω «δούρειων ίππων», δηλαδή κακόβουλου λογισμικού το οποίο εγκαταστάθηκε κατά την επίθεση. Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι οποίοι ερευνούν την υπόθεση, η διαδικτυακή επίθεση διεξήχθη από ρωσική υπηρεσία πληροφοριών, ενώ τυχόν αντικατάσταση των 20.000 υπολογιστών της Βουλής θα έχει πολύμηνη διάρκεια και θα κοστίσει αρκετά εκατομμύρια ευρώ.

Τον περασμένο Ιανουάριο, πολλές ιστοσελίδες της κυβέρνησης, περιλαμβανομένης της προσωπικής ιστοσελίδας της Καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ, δέχτηκαν επίθεση από ρώσους χάκερ, οι οποίοι απαιτούσαν να λάβει τέλος η υποστήριξη της Ουκρανικής κυβέρνησης εκ μέρους της Γερμανίας.