Γερμανία: Επίθεση hacking στη Vodafone

0

Πρόσβαση σε διακομιστή (server) και στο κεντρικό σύστημα της Vodafone Γερμανίας, φαίνεται ότι απέκτησε αγνώστου ταυτότητας hacker, καταφέρνοντας να υποκλέψει προσωπικά δεδομένα (ονόματα, διευθύνσεις και αριθμούς τραπεζικών λογαριασμών) 2 εκατομμυρίων περίπου πελατών.
Η εταιρεία επιβεβαίωσε την επίθεση, διαβεβαίωσε ωστόσο, ότι ο επιτιθέμενος δεν κατάφερε να αποκτήσει πρόσβαση σε κωδικούς ασφαλείας και δεδομένα επικοινωνιών και συνδιαλέξεων. Επίσης, σύμφωνα με την εταιρεία, τα δεδομένα που υπεκλάπησαν δεν μπορούν να δώσουν σε κανέναν άμεση πρόσβαση σε προσωπικούς τραπεζικούς λογαριασμούς. Για το λόγο αυτό, η Vodafone προειδοποίησε όλους τους πελάτες της για αυξημένη πιθανότητα λήψης ψευδών και παραπλανητικών emails ή sms, μέσω των οποίων οι hackers θα επιχειρήσουν να τους αποσπάσουν επιπλέον πληροφορίες και στοιχεία (μέθοδος “phising”).

Τέλος, η δημοφιλής εταιρεία κινητής τηλεφωνίας ανακοίνωσε, ότι έχει ήδη αναβαθμίσει τα συστήματα ασφαλείας της, αποκλείοντας όλες τις διόδους που χρησιμοποιήθηκαν στην τελευταία επίθεση και δεσμεύτηκε για στενή συνεργασία με τις αστυνομικές αρχές, προκειμένου να εντοπιστούν οι δράστες.
 

Σχόλια