Γερμανία: Hackers «έσπασαν» τη λειτουργία αναγνώρισης δακτυλικού αποτυπώματος του iPhone 5s

0

Η γερμανική κολλεκτίβα hackers Chaos Computer Club (CCC) ανακοίνωσε, ότι κατάφερε να «σπάσει» την πολυσυζητημένη λειτουργία ασφαλείας του νέου μοντέλου iPhone της Apple, η οποία συνίσταται στην αναγνώριση του δακτυλικού αποτυπώματος του χρήστη.

Σύμφωνα με ανάρτηση στην ιστοσελίδα[Link] της κολλεκτίβας, μια φωτογραφία του δακτυλικού αποτυπώματος του χρήστη από μια γυάλινη επιφάνεια, ήταν αρκετή για να προσπελαστεί το λογισμικό της λειτουργίας αναγνώρισης. Με αυτόν τον τρόπο, διατείνονται οι hackers, αποδεικνύεται – για μία ακόμη φορά- ότι τα βιομετρικά στοιχεία των δακτυλικών αποτυπωμάτων είναι ακατάλληλα, ως σύστημα ελέγχου πρόσβασης σε ηλεκτρονικές συσκευές και ότι η σχετική μέθοδος θα πρέπει να αποφεύγεται.

Τα μέλη του CCC ανήρτησαν μάλιστα και video στο YouTube, στο οποίο παρουσιάζονται τρόποι παραβίασης του συστήματος αναγνώρισης δακτυλικών αποτυπωμάτων στη νέα συσκευή της Apple.
Σημειώνεται τέλος, ότι από το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, οπότε και ανακοινώθηκε το γεγονός, η κολλεκτίβα έχει συγκεντρώσει περίπου 20.000 δολάρια σε μετρητά και δωρεές, στο ψηφιακό νόμισμα Bitcoin, ως ανταμοιβή για την πρώτη επιτυχή προσπάθεια διάρρηξης του συστήματος αναγνώρισης αφής.
 

Σχόλια