Γερμανία: Παράνομες οι σελίδες του Facebook για τις δημόσιες υπηρεσίες

0

Επιτροπή προστασίας δεδομένων ιδιωτικότητας στην Γερμανία, διέταξε τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες να “κατεβάσουν” τις σελίδες τους από το Facebook, καθώς και και τα “κουμπιά like “ από τις ιστοσελίδες τους, προειδοποιώντας ότι όποιος χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες της διάσημης ιστοσελίδας  υπόκεινται σε παρακολούθηση της διαδικτυακής δραστηριότητάς του.

“Όλα τα θεσμικά όργανα στο ομόσπονδο κρατίδιο του Schleswig-Holstein της Γερμανίας  πρέπει να “κατεβάσουν” τις σελίδες τους στο Facebook και να απομακρύνουν τα κοινωνικά plug-ins, όπως το« κουμπί-like » από τις ιστοσελίδες τους. Όποιος επισκέπτεται το facebook.com ή χρησιμοποιεί σχετικό plug-in πρέπει να αναμένει ότι αυτός ή αυτή θα παρακολουθείται από την εταιρεία για δύο χρόνια.” Δήλωσε το γραφείο του Γερμανού  Επιτρόπου Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Οι Γερμανικοί οργανισμοί έχουν προθεσμία έως το τέλος Σεπτεμβρίου για να σταματήσουν να χρησιμοποιούν το Facebook για υπηρεσιακούς λόγους, σε αντίθετη περίπτωση, θα τους επιβληθούν σχετικά πρόστιμα από την πολιτεία. Ο επίτροπος Thilo Weichert ανέφερε σε  δήλωση του ότι οι οργανισμοί «δεν μπορούν να μεταβιβάζουν την ευθύνη τους για την προστασία της ιδιωτικής ζωής στο Facebook ή στον χρήστη.»

Σχόλια