Γερμανική Αρχή προστασίας δεδομένων δίνει εντολή στο Facebook να επιτρέπει ψευδώνυμα ονόματα χρηστών

0

Εντολή προς το Facebook να σταματήσει να υποχρεώνει τους χρήστες του να χρησιμοποιούν το πραγματικό τους όνομα έδωσε η περιφερειακή γερμανική Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ULD – Office of the Data Protection Commissioner) του Schleswig Holstein.

Η γερμανική Αρχή επεσήμανε ότι η πολιτική υποχρεωτικής χρησιμοποίησης των πραγματικών ονομάτων από τους χρήστες του κοινωνικού δικτύου έρχεται σε αντίθεση με την γερμανική νομοθεσία (German Telemedia Act/TMG). Η έκδοση σχετικής εντολής – η οποία πρέπει να εκτελεστεί άμεσα- αποφασίστηκε αφού τόσο η Facebook Inc. USA όσο και το ιρλανδικό παράρτημα της εταιρείας Facebook Ltd./Ireland αρνήθηκαν να συμμορφωθούν με προηγούμενες παρατηρήσεις της Αρχής.

“Είναι απαράδεκτο για ένα αμερικανικό δίκτυο όπως το Facebook να παραβιάζει την γερμανική νομοθεσία προστασίας προσωπικών δεδομένων χωρίς προοπτική τερματισμού αυτής της παραβίασης. Ο σκοπός των εντολών της ULD είναι να αποσαφηνιστεί επιτέλους νομικά ποιός είναι υπεύθυνος για το Facebook και τί δεσμεύσεις οφείλει να τηρεί αυτή η εταιρεία. Βασικά αυτό θα έπρεπε να ενδιαφέρει και την ίδια την εταιρεία. Μέχρι στιγμής ελπίζουμε για έναν διάλογο πάνω σε πραγματικά γεγονότα χωρίς καθυστερήσεις σε πράξεις. Δεδομένου ότι το Facebook προς το παρόν στερεί από τους χρήστες την δυνατότητα να αποφασίζουν μόνοι τους για το αν θα φαίνονται στην ονομασία τους, η πρωτοβουλία μας είναι πιο επιτακτική από ποτέ, σχολίασε ο επικεφαλής της γερμανικής ULD, Thilo Weichert.

Σχόλια