Γερμανικό δικαστήριο ζήτησε αλλαγή των όρων χρήσης του Google

0

Δικαστήριο στη Γερμανία απεφάνθη ότι ο πάροχος διαδικτυακών υπηρεσιών Google οφείλει να αλλάξει εκείνους τους όρους χρήσης των υπηρεσιών του που θα μπορούσαν να παρερμηνευθούν με στόχο των περιορισμό των δικαιωμάτων των χρηστών.
Η οργάνωση προστασίας των καταναλωτών που προσέφυγε εις βάρος της Google στη γερμανική δικαιοσύνη χαρακτήρισε τη δικαστική απόφαση «νίκη της διαφάνειας στο διαδίκτυο».
Σύμφωνα με την αγωγή που κατέθεσε η Ομοσπονδία Καταναλωτικών Οργανισμών Γερμανίας οι όροι χρήσης για το άνοιγμα ενός λογαριασμού μέσω Google Mail, Google Documents και άλλων προγραμμάτων είναι σαν η εταιρεία να αποκτά αυτομάτως το δικαίωμα να αναθεωρήσει ή και να σβήσει τις πληροφορίες ενός χρήστη.
Το δικαστήριο του Αμβούργου ζήτησε να καταργηθούν δέκα σημεία στους όρους χρήσης του Google, τα οποία είναι αμφιλεγόμενα και θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν εις βάρος των χρηστών.
Η Google απάντησε επισημαίνοντας ότι έχει ήδη αφαιρέσει αυτά τα δέκα σημεία, τα οποία χαρακτήρισε «ατυχή αποτελέσματα κακής φραστικής διατύπωσης».

Σχόλια