Για αθέμιτο ανταγωνισμό κατηγορεί η Google την Microsoft

0

Για παραβίαση της νομοθεσίας περί ανταγωνισμού στον τομέα των τηλεπικοινωνιών κατηγορεί η Google την Microsoft μετά την πρόταση εξαγοράς που απηύθυνε στον πάροχο δικτυακών υπηρεσιών Yahoo.

Η Microsoft αντέκρουσε την κατηγορία υποστηρίζοντας πως η Google δημιουργεί μονοπώλιο στον τομέα της αναζήτησης στο διαδίκτυο.

Η Microsoft πρότεινε το Σάββατο ν’ αγοράσει έναντι 44,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων την Yahoo, σε μία προσπάθεια ν’ ανταγωνισθεί τη Google στη διαφήμιση μέσω του διαδικτύου, έναν χρόνο μετά την πρώτη κρούση εξαγοράς της Yahoo, η οποία είχε απορριφθεί.

Η Yahoo δεν έχει ακόμα απαντήσει, τονίζοντας πως θα μελετήσει την πρόταση. Στην ιστοσελίδα της αναφέρει πως, η μελέτη αυτή «ενδεχομένως θ’ απαιτήσει αρκετό χρόνο» και πως θα «εξετάσει λεπτομερώς όλες τις επιλογές, περιλαμβανομένης και της διατήρησης του Yahoo ως ανεξάρτητης εταιρείας».

Στην επίσημη ιστοσελίδα της, η Google κατηγορεί την «εχθρική πρόταση» της Microsoft, με τον ισχυρισμό πως «επιθυμεί ν’ ασκήσει την ίδια παράνομη κι άπρεπη επιρροή στο ίντερνετ που εφαρμόζει και στον τομέα των λογισμικών των υπολογιστών».

«Δεν πρόκειται απλώς για μία απλή χρηματοοικονομική μεταφορά, αλλά για τη διατήρηση των βασικών αρχών του ίντερνετ, τον ανοικτό χαρακτήρα του και την ανανέωση», τονίζει ο νομικός υπεύθυνος της Google, Ντέιβιντ Ντράμοντ.

Σχόλια