Για μυστική συνεργασία με την Phorm κατηγορείται η βρετανική κυβέρνηση

0

Το υπουργείο Εσωτερικών της Βρετανίας κατηγορείται για μυστική συνεργασία με τη διαδικτυακή διαφημιστική εταιρεία Phorm με στόχο την «ανεπίσημη καθοδήγηση» του κοινού για τη νομιμότητα των υπηρεσιών που παρέχει η εν λόγω εταιρεία.

Ηλεκτρονικά μηνύματα μεταξύ του υπουργείου και της Phorm φανερώνουν ότι η κυβερνητική υπηρεσία ρώτησε την εταιρεία εάν είναι σύμφωνη με τη στάση της κυβέρνησης.

Τα μηνύματα δείχνουν ότι η Phorm προέβη σε αλλαγές σε ό,τι αφορά την καθοδήγηση που πρότεινε το υπουργείο.

«Μένεις με το στόμα ανοικτό», δήλωσε η βαρόνη Σου Μίλερ και μέλος του κόμματος των Φιλελεύθερων Δημοκρατών για το περιεχόμενο των ηλεκτρονικών μηνυμάτων.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών δήλωσε ότι η κατηγορία της συνομωσίας είναι τελείως αβάσιμη. «Έχουμε επανειλημμένα πει από τότε που δόθηκαν αυτά τα έγγραφα στη δημοσιότητα ότι η κυβέρνηση δεν έχει ακόμα εγκρίνει ούτε την Phorm αλλά ούτε και την τεχνολογία της», τόνισε ο εκπρόσωπος του βρετανικού υπουργείου Εσωτερικών.

Και συμπλήρωσε, «είμαστε αφοσιωμένοι στην προστασία της ιδιωτικής ζωής των Βρετανών καταναλωτών και θα διασφαλίσουμε ότι η εφαρμογή κάθε νέας τεχνολογία θα γίνεται με τρόπο κατάλληλο και διαφανή σε πλήρη συμφωνία με τη νομοθεσία και την αρμόδια ρυθμιστική αρχή».

Τα ηλεκτρονικά μηνύματα δόθηκαν στη δημοσιότητα βάσει του Νόμου για την Προστασία της Πληροφορίας έπειτα από αίτημα ενός πολίτη το οποίο εστάλη στον βρετανικό ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό, BBC.

Σχόλια