Για τρίτη φορά οι δύο εταιρίες Apple έρχονται αντιμέτωπες στα Δικαστήρια

0

Η εταιρία υπολογιστών Apple Computer θα έρθει αντιμέτωπη για τρίτη φορά σε Δικαστήριο του Λονδίνου με την εταιρία Apple που αντιπροσωπεύει τα επιχειρηματικά συμφέροντα των Beatles και διαχειρίζεται τις ηχογραφήσεις του συγκροτήματος από το 1968.

Η εταιρία Apple των Beatles, στην αγωγή της που κατέθεσε το 2003, υποστηρίζει ότι η υπηρεσία online μουσικής iTunes της Apple Computer παραβιάζει τη συμφωνία του 1991 ανάμεσα στις δύο εταιρίες που εμποδίζει την κατασκευάστρια εταιρία υπολογιστών να πωλεί μουσικά κομμάτια.

Η διαμάχη των δύο εταιριών ξεκίνησε το 1980, όταν η Apple των Beatles κατέθεσε αγωγή κατά της Apple Computer για την χρήση του ονόματος της.

Οι δύο εταιρίες συμβιβάστηκαν τότε υπό τον όρο ότι η Apple Computer θα έμενε εκτός της αγοράς της μουσικής .

Το 1989 η Apple των Beatles κατέθεσε νέα αγωγή κατά της Apple Computer για την δημιουργία hardware και λογισμικού που επέτρεπαν στους υπολογιστές Macintosh να συνθέτουν ήχο.

Οι δύο εταιρίες κατέληξαν πάλι σε συμβιβασμό που στοίχισε 26,5 εκατομμύρια δολάρια στην Apple Computer και άφησε στους Macintosh τη δυνατότητα να επεξεργάζονται και να αναπαράγουν μουσικά αρχεία , αλλά όχι να δημιουργούν νέα.

Σχόλια