Γιος γερουσιαστή ο χάκερ της Σάρα Πέιλιν

0

Ο γερουσιαστής της πολιτείας του Τένεσι, Μάικ Κέρνελ επιβεβαίωσε ότι ο 20χρονος γιος του είναι το άτομο, το οποίο τόσα ιστολόγια στη χώρα κατονομάζουν ως τον “χάκερ” του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της υποψήφιας αντιπροέδρου των Ρεπουμπλικάνων, Σάρα Πέιλιν.

Σύμφωνα με δημοσίευμα σε εφημερίδα του Νάσβιλ ο γερουσιαστής ανήκει στο αντιπολιτευόμενο κόμμα των Δημοκρατικών και απέφυγε να προβεί σε περαιτέρω σχόλια για την ανάμειξη του γιου του στην υπόθεση.

Την περασμένη εβδομάδα, άγνωστος με το ψευδώνυμο “rubico” απέστειλε μήνυμα στο δημοφιλές διαδικτυακό πίνακα μηνυμάτων 4chan.org με το οποίο αναλάμβανε την ευθύνη της πρόσβασης στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο που διατηρούσε η Πέιλιν στο Yahoo.

Κάποιοι συνέδεσαν το μήνυμα του “rubico” με την ηλεκτρονική διεύθυνση “”rubico10@yahoo.com, η οποία έπειτα από έρευνα στο διαδίκτυο φέρεται να συνδέεται με το όνομα χρήστη και την ηλεκτρονική διεύθυνση του Ντέιβιντ Κέρνελ σε ιστοσελίδες, όπως το YouTube.

Έκτοτε το YouTube αποφάσισε να κλειδώσει την ιστοσελίδα του Ντέιβιντ Κέρνελ ενώ και η Yahoo απενεργοποίησε προσωρινά τη διεύθυνση””rubico10@yahoo.com “για λόγους ασφαλείας”.

Ο γιος του γερουσιαστή διατηρεί επίσης ένα ιστολόγιο από το 2003, στο οποίο έχει
κάνει μόνο τρεις δημοσιεύσεις με το ψευδώνυμο “rubicox”.

Ο χάκερ δήλωσε στο πίνακα μηνυμάτων 4chan.org ότι ενεργοποίησε την
επιλογή «ξέχασα τον κωδικό μου» του Yahoo Mail, η οποία επιτρέπει στους συνδρομητές να ανακτήσουν τα στοιχεία πρόσβασης στην περίπτωση που τα έχουν ξεχάσει.

Ο χάκερ έμαθε από άρθρα στο διαδίκτυο την ημερομηνία γέννησης της κυβερνήτου και τον ταχυδρομικό της κώδικα και χρειάστηκε να μαντέψει ότι είχε γνωρίσει τον σύζυγό της στο λύκειο.

Αφού μπήκε στον λογαριασμό, αντέγραψε και ανέβασε στο διαδίκτυο τα μηνύματα της Πέιλιν ο χάκερ αντικατέστησε τον αρχικό κωδικό με τη λέξη «ποπκόρν» και αμέσως μετά όπως γράφει στο μήνυμά του “έκανα ένα κρύο ντους”.