Γνωστός ρώσος χάκερ πωλούσε πρόσβαση σε server του BBC

0

Πρόσβαση σε server του BBC, τον οποίο είχε θέσει υπό τον έλεγχό του, ήταν το «εμπόρευμα» το οποίο προσπάθησε να πωλήσει σε άλλους κυβερνοεγκληματίες, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ένας χάκερ τα Χριστούγεννα.

Ο δράστης, αφού εισέβαλε στον server του BBC, ξεκίνησε καμπάνια με σκοπό την πώληση της πρόσβασης στο σύστημα. Ωστόσο, η ομάδα ασφαλείας του BBC αντιλήφθηκε και αντιμετώπισε το ζήτημα το περασμένο Σάββατο, και εκτιμάται ότι ο server έχει ήδη καθαριστεί.

Εκπρόσωπος του BBC αρνήθηκε να αποκαλύψει λεπτομέρειες σχετικά με το περιστατικό, επισημαίνοντας ότι «δεν προβαίνουμε σε σχόλια σχετικά με ζητήματα ασφαλείας».

Δεν έχει αποσαφηνιστεί εάν ο εισβολέας υπέκλεψε δεδομένα ή προκάλεσε ζημιές. Η επίθεση έγινε αρχικά αντιληπτή από την εταιρεία κυβερνοασφαλείας Hold Security LLC, η οποία ειδικεύεται στην παρακολούθηση forums κυβερνοεγκληματιών για τη διακίνηση κλεμμένων δεδομένων και της οποίας οι ερευνητές εντόπισαν τον γνωστό ρώσο χάκερ, ως HASH και Rev0lver, να προσπαθεί να πουλήσει πρόσβαση στον server του BBC στις 25 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με την Hold Security, η αξία της πρόσβασης στον server του BBC έγκειται στο ότι με αυτό τον τρόπο κάποιος μπορεί να αλλάξει στοιχεία σε ειδήσεις που ανεβαίνουν στο Ίντερνετ από έναν διάσημο για την εγκυρότητά του ειδησεογραφικό φορέα, προκαλώντας, για παράδειγμα, αναταράξεις στις αγορές.
 

Σχόλια