Η Google αντιμέτωπη με ποινική δίωξη για την εμφάνιση παράνομων ιστοσελίδων

0

Ομάδες πίεσης της βιομηχανίας του Χόλιγουντ καθώς και οργανώσεις που υποστηρίζονται από την Microsoft και ανταγωνιστικές εταιρείες προσπαθούν να πείσουν τους Γενικούς Εισαγγελείς κάποιων πολιτειών των ΗΠΑ να ασκήσουν ποινικές διώξεις κατά της Google, όπως αποκαλύπτουν επιστολές που δημοσιεύθηκαν στους New York Times.

Οι έρευνες για την άσκηση ή μη δίωξης αφορούν την τακτική της εταιρείας να μην “φιλτράρει”  παράνομα φαρμακευτικά σκευάσματα που πωλούνται στο διαδίκτυο από τα αποτελέσματα αναζήτησης. Εφόσον καταφέρει να κινηθεί η ποινική διαδικασία κατά της Google επί τη βάση των παράνομων διαδικτυακών φαρμακευτικών προϊόντων, η κινηματογραφική βιομηχανία θα μπορούσε να επωφεληθεί αναλόγως, υποχρεώνοντας την εταιρεία να απαγορεύσει στις αναζητήσεις τη διανομή των πειρατικών ταινιών.

Η Google, από την πλευρά της, υποστηρίζει ότι έχει ήδη επενδύσει 250 εκατομμύρια δολάρια τα τελευταία τρία χρόνια για την αφαίρεση παράνομου περιεχομένου από τη μηχανή αναζήτησης,και εξάλλου, προβάλλει το επιχείρημα ότι δεν μπορεί η ίδια να αναλάβει το ρόλο του ρυθμιστή της νομιμότητας στο διαδίκτυο, αφού αρμόδια γι’ αυτό είναι τα δικαστήρια και οι κυβερνητικές υπηρεσίες.  
 

 

Σχόλια