spot_img
spot_img
ΑρχικήLaw NewsΔίκαιο & ΤεχνολογίαΓοργότερους ρυθμούς ενσωμάτωσης των νέων τεχνολογιών ζητά η κυβέρνηση

Γοργότερους ρυθμούς ενσωμάτωσης των νέων τεχνολογιών ζητά η κυβέρνηση

spot_img
spot_img
spot_img

Ξεκίνησαν οι εργασίες του 14ου παγκοσμίου συνεδρίου πληροφορικής. Στην ομιλία του, ο υπουργός Οικονομίας σημείωσε ότι οι δείκτες δείχνουν ότι η Ελλάδα υστερεί στη χρήση των νέων τεχνολογιών, ωστόσο, οι προοπτικές είναι ευοίωνες.

Ο κ. Αλογοσκούφης εξήγησε ότι λόγω του διαρκώς μειούμενου κόστους των νέων τεχνολογιών, η χώρα μας έχει τη δυνατότητα να φθάσει σε αξιοπρεπή επίπεδα όσον αφορά την εφαρμογή των νέων τεχνολογιών, με συγκριτικά χαμηλότερο κόστος από όσο θα αντιμετώπιζε στο παρελθόν.

Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών αναφέρθηκε στα επιχειρησιακά προγράμματα, όπως η «Κοινωνία της Πληροφορίας», ενώ τόνισε ότι η κυβέρνηση θα δώσει φορολογικά κίνητρα στις επιχειρήσεις που θα κινηθούν στην κατεύθυνση των νέων τεχνολογικών εφαρμογών.

«Στις προθέσεις της νέας κυβέρνησης είναι να επιταχυνθεί ο ρυθμός ενσωμάτωσης των νέων τεχνολογιών στη χώρα μας. Το κράτος προετοιμάζεται για μια ουσιαστική αλλαγή στις σχέσεις του με την τεχνολογία, η οποία σαν κύριο στόχο θα έχει τη βελτίωση της καθημερινότητας του κάθε πολίτη».

«Οι διαδικασίες θα απλουστευθούν και θα γίνουν πιο αντικειμενικές. Οι πολίτες θα μπορούν να συναλλάσσονται με τις δημόσιες υπηρεσίες με πολύ μεγαλύτερη ευκολία και ταχύτητα από ό,τι μπορούσαν μέχρι σήμερα» κατέληξε.

Το Παγκόσμιο Συνέδριο Πληροφορικής έχει καθιερωθεί τα τελευταία 25 χρόνια ως η μεγαλύτερη παγκοσμίως συνεδριακή συνάθροιση ηγετικών προσωπικοτήτων από τον ευρύτερο χώρο των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών.

Στο Συνέδριο της Αθήνας με κεντρικό θέμα «Το Μέλλον είναι Σήμερα», θα συζητηθούν οι εξελίξεις στην Κοινωνία της Πληροφορίας και στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση, ενώ θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στη σύγκλιση των τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών.

Παράλληλα, θα αναλυθούν όλες οι παράμετροι νομικές, οικονομικές και πολιτικές που επηρεάζουν άμεσα τόσο την εξέλιξη των δύο κλάδων όσο και τις εμπορικές δραστηριότητές τους.

spot_img

Lawjobs