Γραπτό μήνυμα: το νέο όπλο για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας

0

Ένα νέο όπλο για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας που χρησιμοποιούν οι αστυνομικές αρχές πόλεων της Κίνας, της Ολλανδίας, των ΗΠΑ και άλλων κρατών, κερδίζει έδαφος· πρόκειται για την αποστολή μηνυμάτων κειμένου μέσω των κινητών τηλεφώνων.

Μέσω των κινητών τηλεφώνων οι αστυνομικές αρχές μιας πόλης ειδοποιούν τους πολίτες που επιθυμούν να συμμετέχουν στο σχετικό πρόγραμμα ειδοποίησης τους για τις περιπτώσεις που η ασφάλεια τους βρίσκεται σε κίνδυνο ή για την περίπτωση που αναζητούνται πρόσωπα ή πράγματα.

Για παράδειγμα πριν από τρεις εβδομάδες η αστυνομία της Χάγης ειδοποίησε με γραπτό μήνυμα τους συμμετέχοντες στο σχετικό πρόγραμμα, ότι κλάπηκε μια βάρκα.

Μια ώρα μετά, μια γυναίκα που έκανε ποδήλατο κατά μήκος του καναλιού, εντόπισε μια βάρκα που έμοιαζε με την περιγραφή και ειδοποίησε την αστυνομία.

Η βάρκα τελικά βρέθηκε και ο κλέφτης συνελήφθη.

Τον περασμένο μήνα επίσης η αστυνομία της Βοστόνης ξεκίνησε ένα νέο πρόγραμμα αναφοράς εγκλημάτων μέσω της αποστολής γραπτών μηνυμάτων, προκειμένου να προσεγγίσει τους νέους που χρησιμοποιούν πολύ στην επικοινωνία τους τα γραπτά μηνύματα.

Σχόλια