Γυναίκα εξιχνιάζει έγκλημα μέσω του eBay

0

Μία Αμερικανίδα οικογενειάρχης, η Κάρεν Τοντ, κατάφερε να ανακαλύψει μέσω της ιστοσελίδας δημοπρασιών eBay τα αντικείμενα που της είχαν κλαπεί από το σπίτι τον περασμένο μήνα, ενώ παράλληλα βοήθησε στην εξιχνίαση δεκάδων άλλων διαρρήξεων.

Όλα άρχισαν στις 7 Απριλίου, οπότε σημειώθηκε η διάρρηξη στο σπίτι της στην περιοχή Πρινς Τζορτζ των ΗΠΑ. Ο διαρρήκτης έκλεψε έναν φορητό υπολογιστή, ένα MP3 Player, μία ψηφιακή κάμερα και ένα δαχτυλίδι. Η Κάρεν Τοντ θεώρησε ότι πιθανότατα τα κλεμμένα αντικείμενα θα έμπαιναν προς δημοπράτηση μέσω της ιστοσελίδας eBay, το οποίο έκτοτε επισκεπτόταν αρκετά συχνά ψάχνοντας για αυτά που της είχαν κλέψει. Τελικά, κατάφερε να ανακαλύψει το κλεμμένο MP3 Player, από μία αφιέρωση που είχε χαραχτεί πάνω σε αυτό, και το οποίο ο διαρρήκτης είχε βάλει προς πώληση στο website με τιμή εκκίνησης 9,95 δολάρια.

Η Τοντ ενημέρωσε σχετικά την αστυνομία, και ύστερα από έρευνα συνελήφθη ο 21 ετών Ιμπραχίμα Τούρε από τη Σιέρα Λεόνε. Στην πορεία έγινε γνωστό ότι ο Τούρε, ο οποίος έχει προφυλακιστεί, είχε διαπράξει και άλλες 15 διαρρήξεις στην ίδια περιοχή.

Σχόλια