Η Acer κατέθεσε ανταγωγή σε βάρος της Hewlett-Packard σε υπόθεση ευρεσιτεχνίας

0

Νέα τροπή έλαβε η δικαστική διαμάχη ανάμεσα στην Acer και την Hewlett-Packard, με την ταϊβανεζικη εταιρία να καταθέτει ανταγωγή προκειμένου να απαντήσει στις δύο αγωγές που κατέθεσε η Hewlett-Packard.

Πριν από τέσσερις μήνες η Hewlett-Packard κατέθεσε αγωγή ενώπιον του Δικαστηρίου του Τέξας, υποστηρίζοντας ότι η Acer προσέβαλε πέντε τίτλους ευρεσιτεχνίας που αφορούν τον επεξεργαστή, την τεχνολογία κατανάλωσης ενέργειας, και τα εργαλεία επεξεργασίας δεδομένων για εισαγωγή σε DVD.

Ένα μήνα αργότερα η Hewlett-Packard κατέθεσε νέα αγωγή κατά της Acer παραπονούμενη για την προσβολή άλλων πέντε τίτλων ευρεσιτεχνίας, ενώ η Acer από την πλευρά της κατέθεσε αγωγή σε βάρος των προμηθευτριών εταιριών Hon Hai, Quanta και Wistron, υποστηρίζοντας ότι βάση συμβολαίου θα πρέπει να την βοηθήσουν να υπερασπιστεί τον εαυτό της στην δικαστική διαμάχη με την Hewlett-Packard.

Στην ανταγωγή που κατέθεσε προσφάτως η Acer ισχυρίστηκε ότι δεν προσέβαλε τις ευρεσιτεχνίες της Hewlett-Packard, αντιθέτως η Hewlett-Packard προσέβαλε τις ευρεσιτεχνίες του Ινστιτούτου Βιομηχανικής Τεχνολογικής Έρευνας, το οποίο ανήκει κατά ένα ποσοστό στην Acer.