Η αγωγή της Apple σταματα τις πωλήσεις του νέου Galaxy στην Αυστραλία

0

Η Apple  κέρδισε μια εκ των πρώτων μαχών ενάντια στη Samsung, καθώς η νοτιοκορεάτικη εταιρία, δεν θα πουλήσει την καινούργια έκδοση της σειράς tablet Galaxy στην Αυστραλία, έως ότου επιλυθεί το θέμα της αγωγής για το συγκεκριμενο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας.

Το Samsung Galaxy Tab 10.1 παραβιάζει δεκα διπλώματα ευρεσιτεχνίας, συμπεριλαμβανομένου του “look and feel”, αλλά και της τεχνολογίας αφής του iPad, σύμφωνα με  δηλώσεις του δικηγόρου της Apple ενώπιων της ομοσπονδιακού δικαστή του Σύδνεϋ.

H Samsung, με έδρα το Σουβόν της Νοτιου Κορέας, συμφώνησε να σταματήσει τη διαφήμιση του Tab Galaxy 10.1 στην Αυστραλία και να μην διαθέσει τη συσκευή προς πώληση μέχρι να κερδίσει την έγκριση του δικαστηρίου ή έως ότου επιλυθεί η αγωγή. Η εν λόγω συμφωνία επιτεύχθηκε από τους δικηγόρους των δυο εταιριών κατά τη διάρκεια διαλείμματος της σχετικής ακρόασης. Σε περίπτωση που η Apple χάσει την αγωγή ευρεσιτεχνίας, συμφώνησε να καταβάλει αποζημίωση στη Samsung, οι οποία δεν έχει ακόμα καθοριστεί.

Η διαφορά μεταξύ των δυο εταιριών ξεκίνησε τον Απρίλιο όταν η Apple μήνυσε την Samsung στις ΗΠΑ, υποστηρίζοντας ότι τα προϊόντα Galaxy μιμήθηκαν πιστά τα σχέδια και τις τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται για το iPad και το  iPhone αντίστοιχα. Η Samsung, η οποία προμηθεύει με τσιπ μνήμης την Apple, ανταπέδωσε έκτοτε, με αγωγές στη Νότια Κορέα, την Ιαπωνία, τη Γερμανία και τις ΗΠΑ.

Η υπόθεση είναι η: Apple Inc κατάSamsung Electronics Co NSD1243/2011.(Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Αυστραλίας, Σίδνεϊ).

 

 

Σχόλια